Boek Van Hopeloos Naar Hotspot

In haar 20-jarige carrière heeft ir. Sandra Poelman meerdere succesvolle gebieds- en gebouwtransformaties geïnitieerd en tot wasdom gebracht. Om antwoord te geven op de vraag waarom transformatie op de ene plek wél slaagt en elders niet, onthult ze in dit boek 33 geheimen van stralende plekken. Van Strijp-S in Eindhoven tot het Maankwartier in Heerlen.

Sandra laat zien dat de software van mensgerichte gebiedsontwikkeling bij uitstek de manier is die werkt en de noodzakelijke toegevoegde waarde geeft. De maatschappelijke component, de beleving, het nieuwe programma, community building, tijdelijk gebruik, partnerschap: alles wat het van betekenis maakt voor mensen. Juist dát is altijd haar manier geweest om enthousiasme te kweken en uiteindelijk miljoenen euro’s bij elkaar te brengen voor investeringen en participaties.

Terwijl het tegenwoordig in de bouw en stadsontwikkeling vooral lijkt te gaan om hardware: de stenen, de financiering, de aantallen en de procedures. Zonde! 

Want leegstand van oude gebouwen en gebieden is ook een enorme kans, omdat het ruimte geeft voor broodnodige vernieuwing en innovatie. 

Om hier verandering in te brengen, heeft Sandra haar ervaring in het vak bijeengebracht en letterlijk in een gereedschapskist gestopt. De geheimen die ze deelt, helpen je om van jouw transformatieproject een stralend succes te maken. Of het nou om binnensteden met winkelleegstand gaat, teloorgegane industrieterreinen, verlaten kerken, kloosters of landgoederen.

Bijzonder aan het boek is dat het via social media geschreven is. Wat begon als een Challenge op Instagram en Facebook, bleek een ideale stok achter de deur. Want Sandra had haar volgers publiekelijk beloofd dat ze in rap tempo 33 geheimen van stralende plekken zou delen. Daardoor voelde elke dag als een nieuwe deadline! Zo schreef en publiceerde ze het boek in exact 6 maanden.

De online look & feel van het materiaal – het informele, snelle, beeldende en interactieve van social media – is op een bijzondere manier vertaald naar een offline boek.

Voor €33,- (inclusief BTW, exclusief €4,35 verzendkosten) is dit full colour boek, bomvol inspiratie in woord en beeld, van jou.

Dit boek zal je veel inspiratie, inzichten en actiepunten geven om direct toe te passen!