Glasheldere analyse

Samen maken we een grondige, integrale analyse van de situatie en ik geef je een glashelder en eerlijk advies voor het vervolgproces. Simpel, overzichtelijk en duidelijk.

Want voor transformatieprojecten is het uitvoeren van een integrale analyse van onschatbare waarde.

Waarom?

  • Het zijn complexe projecten die inzicht en overzicht vragen op een breed scala onderwerpen, die een groot aantal vakgebieden raken en waarbij veel mensen betrokken zijn of horen te zijn. Binnen de eigen organisatie en daarbuiten.
  • Er is altijd veel geld mee gemoeid (zowel voor het proces als voor bouw en herinrichting) en dus spelen er grote belangen.
  • Je moet vele stappen tegelijk zetten en op meerdere fronten bezig zijn. Anders maak je geen voortgang en dat leidt tot frustratie!
  • Er zijn altijd risico’s en die wil je zo goed mogelijk in beeld hebben. Want niks is vervelender dan na jaren werk onaangenaam verrast te worden en dat je project op z’n grondvesten schudt….
  • En misschien nog wel het belangrijkste: je moet breed analyseren en kansen verkennen. Waar leegstand is zijn business-modellen, die misschien wel decennia valide waren, uitgewerkt. De betekenis van de plek moet herontdekt worden. Je moet op zoek naar iets nieuws en drastisch omdenken. Dat vraagt tijd, inzet en expertise.

De integrale analyse is de solide basis van je complexe project. De basis die je er telkens bijpakt en herijkt.

Toch wordt deze integrale analyseslag vaak overgeslagen.

Het is alsof mensen kijken naar die prachtige, maar versleten Klassieker en onbewust denken:

“Ai dit komt niet goed. Veel te ingewikkeld om deze auto aan te pakken. Laat ik maar doen alsof ik het allemaal onder controle heb, dan zien ze in ieder geval dat ik bezig ben. Nieuw laklaagje erop, nieuwe velgen, beetje oppoetsen tot glans. Want als ik me ga buigen over de echte problemen, de wegroestende bodemplaat en de motor die niet meer wil starten en…. dan weet ik niet waar dit eindigt”.

Maar weet je, deze struisvogelpolitiek leidt er toe dat die prachtige wagen wegroest en verder in elkaar stort, terwijl er echt wel garages en vakmannen zijn die ‘m in zijn oude glorie kunnen laten verrijzen. Sterker nog, die ‘m meer power en glans kunnen geven dan ooit. Met nieuwe, spannende eigentijdse dingen én respect voor het karakter van de wagen. En dat is toch wat je wil!

Hoe zouden die vakmannen dat aanpakken? Juist, door bij de basis de beginnen. Alles uitzoeken wat er mankeert, op alle fronten. Tot op de bodem. Om vervolgens creatief na te denken hoe de problemen structureel aan te pakken. Met een open oog voor waardevolle kansen en ideeën.

Wat als ze zelf de kennis op onderdelen niet in huis hebben? Dan schakelen ze een vakman uit hun netwerk in, of twee, of tien. En samen maken ze er werk van. Je ziet gewoon hoe de wagen vanaf de basis opnieuw opgebouwd wordt en je voelt: dit gaat helemaal goed komen! Dat gevoel werkt enthousiasmerend en iedereen vindt het mooi om daaraan bij te dragen. Met hart en ziel wordt er aan de wagen gewerkt. Zo gaat het zienderogen vooruit en de vreugde is groot als de Klassieker weer de weg op kan!

Vergelijk nou eens in gedachten die Klassieker met een leegstaand kantorengebied pal naast de binnenstad…

Wat zou je doen?

Zet je er een nieuw laklaagje op?

Of rij je ‘m op de brug?

Organisaties die heel goed hun huiswerk doen met een uitgebreide, integrale analyseslag, die de tijd nemen om interactief en creatief na te denken over mogelijkheden en oplossingsrichtingen en die duidelijke keuzes maken, komen beslagen ten ijs. 

Ze onderscheiden zich gigantisch, want bij hen loopt het als een trein

Wie kiest, wordt gekozen. 

Daarom maken we samen een grondige, integrale analyse van de situatie en ik geef je een ‘Glashelder’ en eerlijk advies voor het vervolgproces. Simpel, overzichtelijk en duidelijk. 

We werken intensief samen om de volgende resultaten te bereiken:

We maken een diepgravende analyse van problemen en kansen.

Relevante informatie die in de organisatie aanwezig is, komt boven tafel.

Zaken die buiten het gezichtsveld zijn gebleven, vullen we aan. Zonodig met externe expertise. Zodat er een integraal beeld ontstaat dat handvatten geeft.

We reflecteren en verdiepen op de opgave om te komen tot strategische oplossingsrichtingen.

Aan het eind van het traject ligt er een kundige, integrale analyse en een strategisch procesadvies voor het vervolg. Dit kun je direct implementeren om het transformatieproject van achterstand naar vooruitgang te brengen.

We gaan stevig aan de slag.

Mijn devies is: als je goud wilt vinden, moet je graven!

Door mijn manier van vragen stellen wordt je getriggerd om anders of dieper over zaken na te denken. Ik zorg ervoor dat er een frisse blik en een frisse wind komt, die je transformatieproject en de manier waarop je eraan werkt een positieve boost geeft. Daar sta ik voor!

LET OP! ‘Glasheldere analyse’ is er niet voor iedereen. Voor wie is het?

Mensen en organisaties die actief meewerken aan het bijeenbrengen van relevante informatie, open staan voor een frisse blik én tegen een stootje kunnen, gaan hier hun voordeel mee doen. 

Ik doe er alles aan om je hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Want ik ben pas tevreden als jij mooie resultaten gaat behalen. Dat is mijn drive.

Mijn vraag aan je is dan ook: Neem je de opgave serieus? Neem je verantwoordelijkheid om alle relevante informatie aan te reiken en het advies dat je krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan ga ik graag met je aan de slag. Dan weet ik zeker dat jij je transformatieproject naar the next level tilt.

De investering voor ‘Glasheldere analyse’ is afhankelijk van de situatie en opgave. 

Let’s meet at a glowing place om samen de mogelijkheden door te spreken. 

Bekijk het hele aanbod: