Boek Van Hopeloos Naar Hotspot

“Met plezier heb ik Sandra’s boek gelezen. Wat een ontboezemingen en wat een inspirerende energie!”

Peer Notermans

“Wat een fijne, makkelijke en herkenbare schrijfstijl! Voorbeelden die zo pragmatisch vertaald zijn naar super bruikbare tools! Love it!

Karen Driessen | Programmamanager Gemeente Helmond

“Sandra ziet het verborgen potentieel van een plek als geen ander, transformatie is voor haar een natuurlijk concept waarvan ze elk detail beheerst. Met dit boek ontsluit ze haar manier van kijken om jou te inspireren.”

Jalila Essaïdi | Kunstenaar en Ondernemer

Wanneer je liever niet met iDeal betaalt, kun je een mail sturen naar info@glowingplaces.nl om het boek te bestellen.

In haar 20-jarige carrière heeft ir. Sandra Poelman van Glowingplaces meerdere succesvolle gebieds- en gebouwtransformaties geïnitieerd en samen met velen tot wasdom gebracht

Om antwoord te geven op de vraag waarom transformatie op de ene plek wél slaagt en elders niet, onthult ze in dit boek 33 geheimen van stralende plekken. Van Strijp-S in Eindhoven tot het Maankwartier in Heerlen.

Focus op software

Sandra laat zien dat de software van mensgerichte gebiedsontwikkeling bij uitstek de manier is die werkt en de noodzakelijke toegevoegde waarde geeft.

De maatschappelijke component, de beleving, het nieuwe programma, community building, tijdelijk gebruik, partnerschap: alles wat het van betekenis maakt voor mensen. Juist dát is altijd haar manier geweest om enthousiasme te kweken en uiteindelijk miljoenen euro’s bij elkaar te brengen voor investeringen en participaties.

Terwijl het tegenwoordig in de bouw en stadsontwikkeling vooral lijkt te gaan om hardware: de stenen, de financiering, de aantallen en de procedures. Zonde! Dat is maar de helft van het werk. Door alleen in te zetten op de hardware, komt een grote ontwikkeling nauwelijks van de grond en haal je marginale resultaten.

Omdenken

Denk om. Zie dat leegstand van oude gebouwen en gebieden ook een enorme kans is voor steden en dorpen, omdat het ruimte geeft voor broodnodige vernieuwing en innovatie. Voor het opbouwen en versterken van ecosystemen.

Om hieraan een impuls te geven, heeft Sandra haar ervaring in het vak bijeengebracht en letterlijk in een gereedschapskist gestopt.

De geheimen die ze deelt, helpen je om van jouw transformatieproject een stralend succes te maken. Of het nou om binnensteden met winkelleegstand gaat, teloorgegane industrieterreinen, verlaten kerken, kloosters of landgoederen.

Ook krijg je van dit boek volop inspiratie voor het werken volgens de nieuwe Omgevingswet, omdat daarin participatie centraal staat.

Persoonlijk

Onderscheidend aan het boek is dat het heel persoonlijk geschreven is. Sandra deelt volop verhalen uit haar bijzondere praktijkervaring en neemt je mee in haar enthousiasme voor de impact en betekenis van stedelijke transformatie.

Beeldend

Bijzonder is het eigen en beeldende karakter van het boek, omdat het via social media geschreven is. Wat begon als een Challenge op Instagram en Facebook, bleek een ideale stok achter de deur.

Want Sandra had haar volgers publiekelijk beloofd dat ze in rap tempo 33 geheimen van stralende plekken zou delen op social media. Daardoor voelde elke dag als een nieuwe deadline. Zo schreef en publiceerde ze het boek in exact 6 maanden.

De online look & feel van het materiaal – het informele, snelle, beeldende en interactieve van social media – is op een bijzondere manier vertaald naar een offline boek.

Dit boek zal je veel inspiratie, inzichten en actiepunten geven om direct toe te passen.

Voor €33,- (incl. BTW, excl. €4,10 verzendkosten) is het full colour boek, vol inspiratie in woord en beeld, van jou.

Wanneer je liever niet met iDeal betaalt, kun je een mail sturen naar info@glowingplaces.nl om het boek te bestellen.

Reviews

“Sandra heeft de actualiteit te pakken. Met dit boek kun je uit de voeten. Leerzaam, interessant en uitdagend om mee aan de slag te gaan”.

Prof. Riek Bakker | Stedenbouwkundige en Landschapsarchitect

“Dit boek tovert gelijk een glimlach op je gezicht en zit boordevol praktische tips en inspiratie aan de hand van prachtige, krachtige voorbeelden. Sandra’s energie spat ervan af! 

En de inhoud is op een heerlijk luchtige, aansprekende en sprankelende manier beschreven. Wil jij van je transformatieproject een stralend succes maken? Laat je dan verrassen door de mogelijkheden die Sandra je op geheel eigen wijze laat herontdekken”.

Esther de Weert | Gelukscoach

“Verwacht geen verhandelingen over rekenmodellen, omgevingsrecht of juridische procedures als je de publicatie Van hopeloos naar hotspot openslaat.

De Eindhovense Sandra Poelman, ze noemt zichzelf businesscoach stedelijke transformatie, onthult 33 geheimen die de basis vormen voor het succesvol ontwikkelen van oude gebouwen en gebieden…”

Wim Vierling | kennis- en netwerkorganisatie Platform 31

“Niet alleen haar kennis maakt Sandra tot een vakvrouw. Haar warmte en levenslust maken dat zij weer ziel geeft aan hopeloze plekken. Zo fijn dat er nu een boek is, waarin Sandra al deze geheimen onthult. Op een unieke persoonlijke manier zoals alleen zij dat kan”.

Janneke de Kler | Verhalenstrateeg en Spreker

“Het doel van de Omgevingswet is duidelijk: de ruimtelijke ordening moet integraler, flexibeler, eenvoudiger en dichter bij de burger. Vooral dat laatste aspect is niet altijd even makkelijk te realiseren.

Gebiedsontwikkelaars hebben veel verstand van de hardware, kennis van de software blijft vaak achter. Het boek Van hopeloos naar hotspot – 33 geheimen voor mensgerichte gebiedsontwikkeling van Sandra Poelman geeft praktische tools voor mensgerichte gebiedsontwikkeling”.

Manon van Ketwich | hoofdredacteur Biind – Platform voor de fysieke leefomgeving

“Een boek dat je in één zucht uitleest. Het is toegankelijk geschreven en door de overzichtelijke indeling en vele foto’s is het boek zeer uitnodigend.

Belangrijkste inzicht uit het boek is de maatschappelijke waarde als uitgangspunt nemen, en niet de hardware of het rendement.

Sandra heeft mij nog meer doen inzien dat een toekomstbestendige plek is gebouwd vanuit die waarde, vanuit de ziel als het ware. En dat ieder gebied of gebouw die waarde heeft. Soms moet je daarvoor zoeken in het verleden, soms in de toekomst. Maar als dat je uitgangspunt is, als je van daaruit het zaadje plant, dan heb je goud in handen.

Kortom, ik neem vele lessen en dus geheimen mee de praktijk in en pas ze toe in mijn werk! Sandra neemt je bij de hand en neemt je mee in haar wereld en gedachtegoed. En dat op zo’n inspirerende manier dat je meteen al die plekken zelf wil gaan bezoeken”.

Maruja Gutierrez | Projectleider VOLOP Brabant

“Geheim 18 ‘Omarm de tijdelijkheid’ was een nieuw inzicht voor mij. Kijken wat je vandaag al kunt doen, waar we nu al mee kunnen experimenteren. Dat is iets wat nodig is in het programma waar ik me mee bezig houd om ervoor te zorgen dat de transitie geen te grote ‘big bang’ wordt”.

Karen Driessen | Programmamanager Gemeente Helmond

“Dit boek heb ik vorige week cadeau gekregen en is helemaal leuk. Leest makkelijk, herkenbare onderwerpen en leuke, bruikbare tips. Ik ben er blij mee en kan er zeker mijn voordeel mee doen ten aanzien van mijn werk. Nogmaals dankjewel”.

Beleidsmedewerker bij een middelgrote gemeente

“Het boek is ontzettend toegankelijk en geeft me daardoor een motiverend gevoel. Het motiveert me om mezelf meer in stedelijke gebiedsontwikkeling te verdiepen. Verder maakt het boek me vrolijk, door alle leuke emoji’s en mooie kleurrijke foto’s.

Het boek heeft me doen inzien dat je niet snel genoeg de betrokkenen van een project – van een gebiedsontwikkeling of van wat dan ook – bij je eigen proces kan betrekken. Omdat je zo draagvlak creëert en het meest innovatieve, creatieve, originele en succesvolle eindresultaat neer kan zetten”.

Guusje Lapien | Student Trend Research and Concept Creation in Lifestyle

Wanneer je liever niet met iDeal betaalt, kun je een mail sturen naar info@glowingplaces.nl om het boek te bestellen.

Bekijk ook: