Strategisch advies

“Het lukt maar niet om de gebiedstransformatie of herbestemming echt van de grond te krijgen. En we willen nu éindelijk wel eens rendement zien van al onze inspanningen.”

Ben jij een gedreven eigenaar, bestuurder of professional?
En herken jij je hier in?

 • Hoe krijgen we die complexe gebiedsontwikkeling van de grond? 
 • Er is zoveel te doen, maar wat moet eerst? Waar leggen we de focus? 
 • Wat we ruimtelijk konden verbeteren, hebben we gedaan. Maar hoe zorgen we voor levendigheid en hoe bouwen we aan een robuust economisch ecosysteem?
 • We moeten écht omdenken, maar hoe organiseer je dat?
 • Waarom lukt het daar wel, maar hier bij ons niet? 
 • Zo veel verschillende belangen en ideeën, hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op? 
 • Dit is een fantastisch plan maar we komen een paar miljoen tekort, wat nu? 
 • Raken we nu in een jarenlange juridische procedure verzeild? 
 • Jeetje, gaat die belangrijke partner afhaken? 
 • De bouwkosten rijzen de pan uit, krijgen we de business case nog wel rond? 

Hoe vaak heb je jezelf dit soort vragen gesteld de afgelopen tijd? En hoe fnuikend is het om steeds maar weer met dit soort vragen te blijven zitten. Continu voel je de druk van het moeten presteren, maar zit je gevangen in een schijnbaar onoplosbare situatie.

Sandra doet niets liever dan gedreven mensen zoals jij helpen succes te boeken. Of je nou bij overheid of markt werkt, dat maakt niet uit, het gaat om de drive. Want helpt Sandra jou doorbreken met je transformatieproject, dan maken jullie samen de wereld een stukje beter. 

Vanuit Glowingplaces helpt Sandra haar klanten om te gaan staan voor wat ze de wereld te bieden hebben. Om groots te ontwikkelen en zo onze leefomgeving te verrijken met stralende en betekenisvolle plekken. Sandra deelt kennis, netwerk en inspiratie met je en spoort je aan. Want ze gelooft dat het voor jou ook mogelijk is om een transformatieproject neer te zetten dat voelt als een groeiend ontwikkelbedrijf. 

Als het nu niet lekker loopt, ontbreekt het je waarschijnlijk aan overzicht en doelgerichte stappen. Herkenbaar? Weet dan dat Sandra er is om je te helpen.

Sandra biedt aan om een periode nauw verbonden te zijn als strategisch adviseur voor één of meerdere majeure transformatie-opgaven. 

Dus, ben je op zoek naar een strategisch adviseur Stedelijke Transformatie en Herbestemming? Met ruime ervaring én een frisse blik? 

Een resultaatgerichte expert die:

 • zich verdiept in de situatie.
 • met je meedenkt en jou en je team op regelmatige basis adviseert.
 • die meebouwt aan de opzet van een nieuwe (deel)organisatie of je helpt bij de doorontwikkeling van een bestaande organisatie of community? 
 • die op strategisch niveau werkzaamheden uitvoert en je van gevraagd en ongevraagd advies voorziet?

Merk je dat het allemaal complex en zwaar voelt, in plaats van de lichtheid en energie die je moet kunnen voelen om te VLAMMEN?

Sandra kan jou vanuit haar tonnen ervaring heel helder overzicht geven en stappen voor je creëren.

Ervoor zorgen dat je voelt: JA, dit is overzichtelijk, dit is haalbaar, dit gaan we doen. 

Ook kan Sandra helpen om de beste ideeën uit jou en je team te laten komen en je prikkelen om daar met energie en enthousiasme samen mee aan de slag te gaan.

Ze brengt rust, jarenlange ervaring, stressbestendigheid, zelfverzekerdheid en lichtheid in zo’n proces.

Alle benodigde expertise in huis tovert ze boven tafel en samen maken jullie er een mooi geheel van. Super belangrijk vindt ze het ook om de omgeving op een open en professionele manier te betrekken bij de opgave. Én om nieuwe partijen aan de ontwikkeling te verbinden, samenwerkingen te smeden en samen meervoudige waarde te creëren.

Zodat jij het resultaat kunt bepalen op een manier waarvan je denkt: Hier kunnen we trots op zijn!

Voor Sandra is zo’n complex project nog steeds een complex project. Ze begrijpt dat het ingewikkeld is en niet vanzelfsprekend gaat. 

Maar ze weet ook hoe je zoiets tot een goed einde kan brengen.

Sandra heeft een manier gevonden waarbij mensen het gevoel hebben gehoord te worden en de aansluiting vinden. Want een groot, complex transformatieproject, dat kun je niet alleen. DAT MOET SAMEN. Net als bij de ontwikkeling van een bedrijf, waar deze prachtige quote van Gerard Philips aan herinnert.

Voor stedelijke transformatie heb je een multidisciplinair team nodig, met voelsprieten in de organisatie én in de stad. Dat samenwerkt aan een integrale analyse van doelen en kansen en diep graaft. Want alleen zo komen de innovatiemogelijkheden aan de oppervlakte. De broodnodige motoren van economische, sociale en culturele vernieuwing, die stedelijke transformatie-opgaven voortstuwen. 

Bovendien kun je niet zonder een betrokken groep mensen daaromheen: een community die met je meedenkt, je bekritiseert en mee de schouders onder de ontwikkeling zet. Daar wordt het vaak spannend, maar juist daar moet je stappen in durven zetten. Zodat ook dat deel van het proces niet meer zwaar en groot aanvoelt, maar lichter wordt. Leuker, energieker. Vaak ondersteunt Sandra bij de organisatie van ontwikkel events, die je in staat stellen om de energie van velen aan de plek te verbinden.

Sandra kan je helpen van de fase van “help, waar moeten we beginnen” tot en met “we zetten het in de wereld en nemen de omgeving daar op een goede manier in mee”.

Met strategisch advies én met concrete en praktische stappen. In een continue wisselwerking tussen denken en doen.

Toewerkend naar belangrijke mijlpalen in de initiatief- en planvormingsfase, in allerlei vormen.

Van ambitiedocument tot uitvoeringsprogramma, van intentieovereenkomst tot verkoopovereenkomst, van community event tot publiek-privaat partnerschap. Vertel jij maar waar je haar hulp goed bij kunt gebruiken!

LET OP! ‘Strategisch advies’ is er niet voor iedereen. Voor wie is het?

Mensen en organisaties die actief meewerken, open staan voor een frisse blik én tegen een stootje kunnen, gaan hier hun voordeel mee doen.

Sandra doet er alles aan om je hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Want ze is pas tevreden als jij mooie resultaten behaalt. Dat is haar drive.

Haar vraag aan jou is dan ook: “Neem je de opgave serieus? Neem je de verantwoordelijkheid om alle relevante informatie aan te reiken en het advies dat je krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan ga ik graag met je aan de slag. Dan weet ik zeker dat jij je transformatieproject naar the next level tilt”.

Ben je nieuwsgierig wat Sandra voor je kan betekenen? Let’s meet, dan spreken we het samen door.

Ervaringen

Paul Clement | oud – prior Provincaal van de Orde der Augustijnen en klooster Mariënhage Eindhoven

“Wij hebben mw. Poelman leren kennen als een deskundige, breed geïnformeerde, creatieve, partijen verbindende en energieke adviseur en begeleider bij het vinden van een nieuwe bestemming voor ons kerk- en kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven. Ze wéét ‘hoe de hazen lopen’ en beschikt over een goed netwerk in de samenleving, de provincie- en gemeente-organisatie en op de vastgoedmarkt. Wij hebben haar leren kennen toen zij ons aanbood samen met de Gemeente Eindhoven deel te nemen aan een Biënnale over herbestemmingen van cultureel erfgoed.  

Daarná heeft zij met veel vindingrijkheid contacten gelegd met de vastgoedmarkt, culturele en kerkelijke instellingen, adviesbureaus  en investeerders. De ingewikkelde en vaak taaie procedures heeft ze in intensief overleg met alle geïnteresseerden, belanghebbenden, betrokkenen op Gemeente- en Provincieniveau in goede banen geleid en financieringsbronnen weten te vinden”. 

Corné Horsten | Voorzitter Intake bij Gemeente Eindhoven

“Ergens begin oktober 2000, ik ben net begonnen bij de gemeente Eindhoven, super spannend. Alhoewel ik al 2 jaar in Eindhoven woon heeft de stad nog vele geheimen voor me. Net begonnen aan de baan en nog zoekende wat te gaan doen neemt mijn naaste collega Hans me mee naar een presentatie van een stagiaire. “Dat meisje heeft een onderzoekje gedaan naar een bedrijfsterreintje in Eindhoven.” Ergens in de spelonken van het oude TD-gebouw, inmiddels omgetoverd tot een geweldig appartementengebouw, zie ik de jonge dame voor het eerst. Ze houdt een gloedvolle presentatie over een enorm groot Philipscomplex, Strijp-S. Met veel overgave en passie presenteert ze een gave visie op de herontwikkelingsmogelijkheden van dit verborgen stadsdeel. In één presentatie leer ik meer over Philips en de Philipsterreinen dan ik later in welk gesprek of presentatie dan ook zou leren. Een geweldige start in mijn kennismaking met Eindhoven. 

Eén element van haar visie begreep ik echter niet. En toen het angstvallig stil bleef bij het vragenmoment aan het einde van de presentatie heb ik de stoute schoenen maar aangedaan. Het kan immers ook geen kwaad om je te laten zien als je ergens nieuw begint… “Waarom heb je dat oerlelijke viaduct van de ring behouden in je visie?” ……… De stagiaire loopt bijna rood aan…… In mijn beleving reageert ze ongemeen fel op mijn vraag; “Hoe ik het in mijn hoofd haal dit cultuurhistorisch enorm belangrijke element van de ring ter discussie te stellen…”. Eerlijk gezegd zou ik nu, nu ik zoveel meer weet over Eindhoven, waarschijnlijk weer dezelfde vraag stellen. Ik zie het Strijps Bultje nog steeds als een grote sta-in-de-weg en ik zie de verkeerskundige problemen die, na alle reconstructies onder het viaduct, nog steeds niet zijn opgelost en volgens mij tot gevaarlijke situaties lijden. 

We waren het niet altijd eens, erg vaak wél overigens. Wie denkt dat het na deze eerste confrontatie nooit meer goed is gekomen tussen de stagiaire en mij heeft het mis. Er is géén andere collega waar ik zo intensief en fijn mee heb samengewerkt. Bedankt Sandra.”

Bekijk ook: