Ontwikkel events

Wil je samen met mij aan de slag om zaken in beweging te krijgen? Om daadwerkelijk te implementeren? Met draagvlak? Dat kan. 

Daarvoor kun je me inschakelen als organisator en catalysator van ‘Ontwikkel events’.

Waarom ontwikkel events?

Terugkijkend op mijn carrière waarin ik de lead nam in grote, complexe transformatieprojecten die jaren duurden, heb ik de échte slagen gemaakt tijdens inhoudelijke events met belanghebbenden, belangstellenden en experts. 

Want het werkt natuurlijk niet meer zoals vroeger. Toen konden stedenbouwkundigen en architecten de grootste plannen bedenken vanachter de tekentafel. Die werden gerealiseerd en daar kwamen als vanzelf mensen op af. Dat kun je misschien bij nieuwbouw in de wei nog doen, maar bij stedelijke transformatie werkt dat echt niet.

Want het is al een stuk stad. Mensen en organisaties hebben er direct belang bij. Die MOET je er bij betrekken.

Stel je voor, het is een noodlijdende binnenstad. Ondernemers die er werken zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van die plek, ze zijn er dag en nacht mee bezig. Vastgoedeigenaren hebben veel geïnvesteerd in panden en hebben er belang bij dat het weer gaat renderen. Bewoners zijn bezorgd om de leefbaarheid van hun woonomgeving en vinden er wat van als er iets verandert, omdat ze het direct merken. Ook wil je nieuwe, interessante partijen bekend maken met de mogelijkheden die zich ontvouwen. En je hebt te maken met het brede publiek en de politiek. Iedereen vindt er wat van, mensen hebben veel herinneringen aan de plek en ideeën over hoe het zou moeten worden. Transformatie is altijd onderdeel van maatschappelijk debat. Kranten worden er over volgeschreven.

Het gaat erom de energie van velen aan de plek te verbinden.

Want je wil dat het gebied weer een MAGNEET wordt. Een aantrekkelijke plek – letterlijk – waar mensen weer graag naar toe gaan.

Maar hoe kun je nou aan de slag om de interesse van mensen te wekken? Hoe kun je ze op een positieve manier mee laten denken? Hoe kun je ze verleiden om deelgenoot te worden van de nieuwe toekomst?

Zonder dat mensen meteen in de weerstand schieten? Want dat is één van de meest voorkomende redenen waarom transformatie niet van de grond komt. Of ontzettend lang duurt. Weerstand die leidt tot politieke besluiteloosheid, rechtzaken tot aan de Raad van State en het afhaken van samenwerkingspartners.

Juist: Ontwikkel events.

Er ontstaat een energie, focus en doorpakvermogen in 1 of 2 dagen, die je met twee jaar bureauwerk nog niet zou kunnen creëren. En het werkt ontzettend enthousiasmerend! Als ik nu tegen mensen zeg: weet je nog in 2011 in de Sphinxfabriek in Maastricht… gaan er oogjes glanzen en gaan mensen op aan!

Ik noem het ‘developing by eventing around’ en heb het tot een vorm van kunst verheven.

Is dat spannend? Ja, maar ik help je.

Is dat nodig? Ja, als je echt iets wil bereiken: zeker!

Mag het leuk en licht zijn? Ja, dat moet zelfs!

Welke resultaten levert het op?

1. Je doet nieuwe ideeën op. Er zit ontzettend veel ‘boerenverstand’ in de partijen die eigendom in het gebied hebben, er ondernemen, werken of wonen. Wijsheid die ter beschikking komt als je er ruimte voor geeft.

2. Je bouwt aan draagvlak. Als je stakeholders de kans geeft om mee te denken, voelen ze zich er meer mee verbonden. Daarmee creëer je draagvlak voor het ontwikkelplan én voor de implementatie ervan. Je bouwt aan een community. Stel jezelf open voor de brede en verrijkende inbreng van anderen en zet samen de schouders eronder!

3. Je bent aan het placemaken. Je bent iets aan het losmaken. Je pakt de kans om op een laagdrempelige manier partijen en externe adviseurs te ontmoeten en te raadplegen. Want dat is een plus die ik voor je kan organiseren. Hier kunnen waardevolle partijen bij zitten, die nog niet eerder van de opgave en ontwikkelmogelijkheden hadden gehoord. Maar er via het event mee verbonden worden.

4. Je maakt ‘empowered’ de slag van analyse naar strategische ontwikkelvisie. Met nieuwe ideeën, draagvlak en losgemaakte interesse.

Je moet het wel goed voorbereiden.

De organisatie of samenwerkende organisaties die direct (maatschappelijk) verantwoordelijk zijn voor het gebied, moeten een hele goede analyseslag gedaan hebben en aan het nadenken zijn over oplossingsrichtingen.

Als de analyse af is, moet je niet blijven hangen achter gesloten deuren of in achterkamertjes. Dát is het moment waarop je naar buiten moet treden. Op een heel ontspannen, natuurlijke en rustige manier betrek je geïnteresseerde partijen erbij en geeft vakmensen in het veld gelegenheid om mee te denken. Natuurlijk maak je er geen Poolse landdagen van met grote groepen mensen. Maar je organiseert compacte, interactieve workshops waar mensen energie van krijgen.

Ik begrijp best dat het niet eenvoudig is om dit soort sessies te organiseren. Anders werd het vást ook wel vaker gedaan. Ik heb het al doende geleerd, door met de poten in de modder te gaan staan. En weet je, ik leer nog elke dag bij. Ook door naar events van andere mensen te gaan in heel andere vakgebieden en daarvan op te steken hoe je zoiets op een goeie manier doet.

Dus, ik help je. We doen dat. En weet je, het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Je zult ervan versteld staan hoeveel je er van gaat genieten.

Resultaat aan het einde van het traject is dat de integrale analyse is doorontwikkeld tot een strategische ontwikkelvisie, met de grootst mogelijke kans op medewerking en draagvlak van een community die bereid is haar schouders eronder te zetten.  

Let op! Dit programma is niet voor iedereen! Voor wie is het?

Mensen en organisaties die hun schouders zetten onder de ontwikkel events, open staan voor een frisse blik én tegen een stootje kunnen, gaan hier hun voordeel mee doen. 

Bovendien valt en staat het vervolgens met daadwerkelijke implementatie!

Ik doe er alles aan om je hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Want ik ben pas tevreden als jullie mooie resultaten gaan behalen. Dat is mijn drive.

De investering voor ‘Ontwikkel events’ is afhankelijk van de situatie en opgave. 

Let’s meet at a glowing place om samen de mogelijkheden door te spreken. 

Bekijk het hele aanbod: