Podcast

Welkom bij de ‘Van hopeloos naar hotspot’ Podcast!

Stadsharten zijn belangrijk voor ons allemaal. Maar ze staan onder druk. Ga je mee op expeditie om te ontdekken hoe we stadsharten weer kunnen laten bonken? Van hopeloos naar hotspot?

Herontwikkelaar Sandra Poelman van Glowingplaces neemt je mee op avontuur langs interessante verhalen, mooie inzichten, bijzondere innovaties, prikkelende crossovers, best practices én mislukkingen uit het verleden om van te leren.

Volg deze Podcast voor inzicht, inspiratie en energie!

Hier vind je alle afleveringen. Je kunt natuurlijk ook luisteren en abonneren via iTunes, Spotify of Podbean.

Elke twee weken publiceren we een nieuwe aflevering, dus STAY TUNED!

#0 Trailer

Een kleine eerste indruk van de ‘Van hopeloos naar hotspot’ Podcast…

#1 Introductie

In gesprek met Cat Colnot legt Sandra uit waarom ze de ‘Van hopeloos naar hotspot’ Podcast gestart is, waar deze over zal gaan en voor wie het bedoeld is.

Geerd Simonis Podcast Sandra Poelman

#2 Geerd Simonis over broedplaatsen

Na een carrière in de projectontwikkeling besluit Geerd Simonis van C’magne het roer om te gooien.
Hij verlegt zijn focus van stenen naar mensen en realiseert als ‘bedrijfshotelier’ meerdere bruisende broedplaatsen, zoals C-Mill in Heerlen.
Hoe hij dat voor mekaar krijgt, hoe anders zijn kijk op vastgoed is en wat we daarvan kunnen leren voor stadsharten, daarover gaat deze Podcast aflevering.
Ook vertelt Geerd vanuit zijn heldere visie op ondernemerschap en leiderschap, hoe hij omgaat met de Corona crisis.
Heel inspirerend, welke inzichten haal jij eruit?

Podcast Glowingplaces Sandra Poelman Leo Grunberg

#3 Leo Grunberg over diepere lagen in stadsharten

Vanuit zijn fascinatie voor binnensteden en stadscentra, heeft Leo Grunberg van Plan 22 een lange carrière opgebouwd in stadsharten.
In uiteenlopende rollen zoals centrummanager, citymarketier en oprichter van ondernemersfondsen, voor een groot aantal steden.
Sandra gaat in gesprek met deze ervaren rot in het vak, om diepere lagen af te pellen van de uitdagingen die leven in stadsharten. Om vandaaruit een licht te laten schijnen op de vraag hoe hier succesvol op in te spelen.

Tipje van de sluier: pas ‘Ubuntu’ toe, de Afrikaanse leer van ‘het zijn’, zoals beschreven in het boek van Mogobe Ramose. Wij Europeanen fragmenteren alles en vergeten het geheel te zien. We moeten aanleren om integraal te denken, ook over stadsharten. Dat zijn niet alleen winkelcentra, maar veel meer! Dat kun je alleen als je je laat inspireren en voeden door vele verschillende invalshoeken…